Fra Rovinj til syd for Zadar

Søndag den 27. august havde vi købt en heldagstur i båd. Turen kostede 240 kr. pr. person. Da Svend var til bageren om morgenen, snakkede vi om, at han nok skulle forsøge at få vekslet sedler, hvis vi skulle købe drikkevarer o.lign.

Turen startede kl. 13.00. Vi cyklede hen til havnen. Da vi skulle ombord på Astral som skibet hed, spurgte vi, om det var ok, hvor vi havde stillet cyklerne. Personalet syntes ikke de skulle stå der helt alene, så de kom med i lastrummet. Vel ude af havnen, blev der stillet en flaske vin, en flaske vand og en flaske sodavand til os. Frokosten bestod af fisk og kylling med pommes frites, ris og salat.

Vi sejlede fra Rovinj ind i Limfjorden og ud af den igen. Vi var i land i Vsar og i Porec. I Vsar var der den rene spagsmager af en ismand. Han kastede i en afstand af 6-8 meter med iskugler. Sommetider kastede han også bare efter nogle af gæsterne, der sad ved bordene. Det var vældig underholdende. Som det ses på billederne, var det ikke hver gang, han ramte plet.

Undervejs tilbød Svend mig også en tur i den lille røde u-båd. Det havde jeg sjovt nok ikke lyst til.

Vi returnerede til Rovinj, da der var solnedgang. Da vi cyklede fra havnen, ville vi spise aftensmad på hjemvejen. Det sted vi havde udset os, så alligevel ikke så hyggeligt ud, så vi endte med endnu engang at spise på campingpladsens restaurant.

Mandag den 28. august var det lidt gråvejr fra morgenstunden, så da vi havde været i vandet, var det bare om at få pakket sammen. Vi havde besluttet os for at køre videre, og det småregnede.

Vi kørte ud i Konzum og handlede kød, vinglas m.v. Så gik turen tværs over Istrien til Rabac. Turen tog et par timer. Vi havde kodet en campingplads ind på GPS’en. Den viste sig ikke at holde stik. Det regnede lidt, så da hjulene begyndte at fedte rundt på camperen, mente Svend, det var bedst at køre ind til siden, og fortsætte søgning efter pladsen til fods opefter. Der var ingen plads, men en lille købmand, så jeg gik ind for at spørge hos købmanden. Hun forstod hverken tysk eller engelsk, så den gik på hjævle vis. Det viste sig at koordinaterne i vores campingbog var forkerte, så vi måtte ned igen, og rundt lidt kringlede veje havnede vi nede ved vandet i Rabac.

Eftermiddagen blev brugt på en gåtur, og også en tur i vandet. Det var en strand med meget grove sten.

Tirsdag den 29. august startede dagen med en tur i vandet. I Rabac var vi hidtil tættest på vandkanten. Efter badningen gik vi langs vandet ind til bageren. Senere på dagen var vi inde hos en barber og blev begge klippet, og jeg blev fønnet. Prisen var 195 kr. Barberen havde guldsmed i samme forretning, og han lejede også nogle værelser ud oven på forretningen. Driftig mand må man sige.

Onsdag den 30. august tog vi fra Rabac. Vi kørte ned ad kysten gennem Rijeka. Stoppede et par gange for at nyde den formidable udsigt.

På et tidspunkt kørte vi ind for at orientere os vedr. campingpladser. Vi fandt en plads beliggende i Klenovica attraktiv. To nætter blev det til.

Vi fik en plads i første parket med havudsigt. Efter vi havde indrettet os, var det en tur i baljen, og så ellers en tur langs vandet ind til byen. Den var meget lille, så der var ikke den store virak.

På pladsen lå et andet dansk par. Det er ikke danskere vi ser mest til. 1. september kørte vi afsted fra Klenovica . Dagens mål var naturparken Plitvicka Jezera.

Da vi lidt inden kl. 12.00 nærmede os parken, så det ud som om det kunne finde på at regne. Derfor aftalte vi, at hvis det begyndte, ville vi overnatte og først gå ind og se parken dagen efter. Imidlertid klarede det lidt op, så vi købte billetter. Først skulle vi gå et lille stykke ned til en lille færge. Denne skulle fragte os over på den anden side af søen, hvorfra der så var forskellige vandreture. Vi udså os en rute. Denne ville tage ca. tre timer stod der. Vi var ikke kommet ned til færgen, da det stod ned i stænger, og det fortsatte det så med på hele turen. Det var helt sikkert en meget natursmuk tur med mange vandfald o.s.v., men vi er meget sikre på at der havde været større udbytte af turen i fint vejr. Det var ikke spor koldt, selv om vi havde bare arme og ben. Og vi er jo guds benåede, at vi tilbage ved bilen, bare kan tørre os og tage tørt tøj på. Det så anderledes ud for de mange motor cyklister, der stod ude i regnen og skiftede tøj.

Fra parken kørte vi ca. 20 km. ned til en campingplads. Vi havde købt blæksprutter, så de blev grillet. Næste morgen da jeg skulle bade, var der nogle badeforhæng, hvorpå der stod Kronborg, og nysgerrig som jeg er, konstaterede jeg at Lars Larsen var leverandøren.

Det regnede stadig meget om morgenen, og udenfor et meget lille telt ved siden af os, sov en hund, stakkels hund i lyn og torden.

Det blev en lidt tankevækkende køretur videre for. Vi kom forbi rigtig mange huse med adskillige skudhuller, så vi blev jo lige mindet om at det ikke er så mange år siden krigen rasede. En del huse oppe i bjergene så bare forladte ud. Det var en meget gold køretur i bjergene, og da vi kom ned til vandet igen var vi inde og proviantere lidt. Igen blev vi chokeret over priserne. To t-bone steak på små 800 gr. kostede 42 kr. Og to store kalvekoteletter beløb sig til 21 kr. hos en slagter. Nu ledte vi efter en overnatning. Vi trængte igen til at få vasket lidt tøj, så vi gik efter en plads med vaskemaskine. Mellem Bibinje og Sukosan syd for Zadar, fand vi en meget lille plads. Jeg tror det var campingdamens egen vaskemaskine, vi fik lov at låne. I hvert fald fik vi en nøgle til rummet, hvor maskine stod. Hun så nærmest spørgende ud, om det var ok med 20 kr. pr. vask. Overnatningen kostede 15 EUR med det hele.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *