Alt det hollandske

Om krydderen kan kort fortælles, at den kom til rette, som panering til en wienerschnitzel – – – de kan noget de hollandske kryddere.

 

Den hollandske dame

Da vi lå i øsende regn i nordspanien, lagde jeg mærke til en tørresnor. Jeg har ikke set magen til underbukser siden min mormor og farmors tid. Spændt var jeg, og også Svend på at se ejeren. Det viste sig at være en meget stor hollandsk kvinde. Hun boede i et optimalt lille telt alene og kørte i en meget lille bil. Hatten af!!!

Over en uge senere, da jeg stod og børstede tænder og kiggede ud af vinduet, så jeg samme kvinde sidde ved en primus og lave kaffe. Nogle gange er verden da lille.

 

Den hollandske mand

I Torre del Mare havde vi rigtig meget sjov af, at gætte på en overfor liggende hollænders liv og levnede. Han var helt klart fastligger, mange kom og hilste på og kyssede på kind m.v. Han boede alene, men havde helt tydelig rigget an til 2 personer. Lille bord med en stol på hver side m.v.

Vi gættede på, at han altid havde boet på den plads med sin kone, og vi forestillede os såmænd også, at han om morgenen for en sikkerheds skyld hældte 2 gammel dansk eller lignende op, og drak dem begge selv.

Da manden kørte af sted i sin bil, fik Svend digtet en helt ny historie. Nemlig, at han var på vej til Malaga, for at hente sin 25 år yngre kone ved flyet, og bare havde gjort klar til dem begge. Desværre kom han alene tilbage — men gætte er vi rigtig gode til.

Dette indlæg blev udgivet i Spanien og Portugal 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *