Søndag den 30. august

Vi havde bestemt en meget lille køretur den 27. august, så allerede til middag var vi på pladsen i Vichy. Vi havde endda været omkring et supermarked.

Vi fik en fin plads ved floden lige over for roklubben. Det var enormt varmt. Vi besluttede at blive to nætter. Om eftermiddagen sad vi lidt og kiggede på livet på floden og da temperaturen dalede lidt, kunne vi også gå en tur med Maybee.

Fredag den 28. cyklede vi ind til Vichy og gik omkring i byen Der var en begravelse. Her bærer man åbenbart kisten ind i kirken, som vi bærer den ud hjemme.

Der blev indkøbt en lang ledning med USB stik i begge ender, så håndværkeren måtte i gang, med at bore vej fra bagagerummet hvor cigartænderen findes, og trække ledning ind i vognen, således at vi kan oplade vores isenkram i bilen, når vi kører.

Min telefon bruger enormt hurtigt batteriet, kan det skyldes varmen?

Det blev til to nætter i Vichy og vi brugte for første gang campingcheck.

Efter indkøb kom vi af sted, mæææn vi blev fanget af et Ironmann stævne i byen. Der var ialt 3500 deltagere. Det vrimlede med folk med badehætter, cykelfolk og løbere alle vegne, så det tog tid at komme på rette vej.

Næste stop var Cahors. Her boede vi direkte til floden. Der var nogle langskæggede fætre i floden. Måske oddere?

Systemet i Frankrig er, at hver kommune skal stille plads til rådighed til autocampere, en kommunal gestus. En oversigt over pladserne kan erhverves i ethvert supermarked.

Hen under aften gik vi en længere tur med Maybee. Vi var inde og se den gamle bydel og Cathedralen San Etienne. Vi var også ude på broen Pont Vallentrés.

Da vi kom hjem fra turen, var klokken godt 20.00. En spansk camper havde fået øje på samme plads som os, og ubeskeden som han var havde han parkeret, så vi ikke kunne komme ud. Det betød dog intet.

Efter mørkets frembrud kom beboerne til den spanske bil. Det var intet mindre end to par og tre børn (camperen var ikke væsentlig større end vores). Næste morgen skulle alle åbenbart i bad, for de måtte hen og tømme affalds vand et par gange.

Fra Cahors gik turen via Caix. Hvor vi besigtigede prinzgemalens Chateau. Han var dog ikke hjemme, men det så ud til at vinen stod fint, og lige var klar til at blive plukket. Vi benyttede lejligheden til et toiletbesøg alle tre (speciel oplysning til Bente og Ole).

Vi basker stadig rundt de 35 grader, så nu sættes kursen mod Atlanterhavet og næste by, hvor vi skal rundere bliver San Sebastian.

 

Dette indlæg blev udgivet i Spanien og Portugal 2015. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *